Vorige week had ik een afspraak bij mijn neuroloog. Ik gebruik al een tijdje geen onderhoudsmedicatie meer voor mijn migraine, omdat ik daar teveel bijwerking van kreeg. Nu vertelde hij me ineens dat er een nieuw medicijn is voor migraine en dat ik in aanmerking kom hiervoor. Ik voelde meteen nieuwe hoop! Hij vertelde me dat het medicijn nog wachtte op vergoeding door de zorgverzekeraars, maar dat er wel al mogelijkheden zijn voor ernstige patiënten zoals ik om het middel te gebruiken. Ik kan niet wachten!

Podcast 2: Early access programma (EAP)

Jolieke en Karin vertellen jullie alles over hoe Teva al 1,5 jaar mensen met Chronische migraine helpen door AJOVY beschikbaar te stellen. Werkt de button niet? Kopieer dan de volgende link en plak die in de URL balk van je browser: https://vimeo.com/648492948/d31bc661aa

Podcast 2: Early access programma (EAP)

Jolieke en Karin vertellen jullie alles over hoe Teva al 1,5 jaar mensen met Chronische migraine helpen door AJOVY beschikbaar te stellen. Werkt de button niet? Kopieer dan de volgende link en plak die in de URL balk van je browser: https://vimeo.com/648492948/d31bc661aa

Luister podcast Podcast 2: Early access programma (EAP)

Prachtige citaten van AJOVY patiënten uit ons migrainePATIENTSUPPORT programma

Het is super bijzonder om voor een product te mogen werken waarvan je vanuit de patiënt terug te horen krijgt dat zij hun leven weer terug hebben. Hieronder slechte enkele quotes uit velen.

Mijn hoofd doet weer mee! Ik kan eindelijk weer meedoen aan gesprekken!

Sinds AJOVY is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan

Ik kan weer logische verbanden leggen

Meer informatie over het EAP

Doel van ons Early Access Programma is niet alleen om AJOVY aan te bieden en te zorgen dat mensen dit medicijn goed gebruiken. Het doel is ook om mensen te ondersteunen en empoweren in het leven met migraine. Dat is ook de reden dat we geïnvesteerd hebben in uitgebreide en persoonlijke verpleegkundige ondersteuning, en dat we een speciale app en website hebben opgezet. Hierin bieden we tips&tricks voor als je migraine hebt en een uitgebreid informatie- en ondersteuningspakket. Kortom, dat we veel meer zijn dan alleen een AJOVY prikservice.

Wie komt daarvoor in aanmerking?

Toggle Uitvouwen/samenvouwen

Deze vraag hebben we beantwoord in samenspraak met een aantal belangrijke hoofdpijnneurologen. Uiteindelijk is er gekozen voor patiënten met minimaal 8 migrainedagen/maand en eerder gefaald op 4 klassen van bestaande preventieve migrainemedicatie. Medicatie-afhankelijke hoofdpijn, waarbij hoofdpijn veroorzaakt kan worden door overgebruik van acute migrainemeditatie, was uitgesloten. Dat laatste conform de Nederlandse migrainerichtlijn. Inmiddels waren de criteria iets aangepast doordat we meer zicht hebben op de verwachtte vergoedingscriteria.

Hoe gaat het aanmelden in EAP in zijn werk?

Toggle Uitvouwen/samenvouwen

Als een patiënt AJOVY voorgeschreven heeft gekregen door zijn of haar neuroloog, wordt hij of zij gebeld door Brocacef om een afspraak te maken voor thuislevering van medicatie en voor een huisbezoek van de persoonlijke verpleegkundige. De patiënt krijgt niet alleen de medicatie thuisbezorgd, maar ook een startpakket met daarin informatie over hoe om te gaan met het leven met migraine, toegang tot onze migraineAPP en de care4migraine.nl website en een oefenkit om te leren injecteren. De eerste keer jezelf injecteren is best eng. Mensen vinden het fijn als dit in hun eigen omgeving gebeurt, ondersteund door iemand die de tijd neemt voor ze. En dat bieden we dan ook.

Uniek aan ons Early Access Programma is dat je als patiënt wordt gekoppeld aan een persoonlijke verpleegkundige, die je altijd om ondersteuning of raad kan vragen, via mail, WhatsApp of telefoon. Zelfs in de nacht kan je om advies vragen aan een apotheker, via een 24/7 hulplijn die je kan bellen. Niet dat dit vaak voorkomt, maar dat de mogelijkheid er is vinden mensen wel fijn.

Benieuwd naar de website? Ga dan naar www.care4migraine.nl

Uit wie bestaat het verpleegkundigenteam dan?

Toggle Uitvouwen/samenvouwen

De verpleegkundigen bestaan uit een enthousiast team van 4 dames en 1 heer. Zij beantwoorden praktische vragen van patiënten (wat moet ik doen als ik een injectie vergeten ben), maar ook vragen over hoe om te gaan met een leven met migraine. Dit zijn namelijk patiënten die zoveel migraine hebben dat ze soms niet meer kunnen werken of door migraine in de knel komen met een sociaal leven of hun gezin. Dan speelt de vraag: “hoe richt ik mijn leven in met migraine” vaak een belangrijke rol.

wie & waar

Bekijk de infographic in PDF

Is alles over het EAP duidelijk? Zo niet schiet Jolieke of Karin eens aan op de gang. Op naar stap drie waar we je alles gaan vertellen over marktonderzoek.

Zie stap 3 – Het begin