Wat ik van mijn neuroloog begreep steekt Teva echt haar nek uit voor de patiënt. En nadat ik dit kreeg te horen, zag ik het ook. Niet alleen de medicatie werkt goed voor mij, maar ook de zorg daar omheen en de tools die ik als patiënt kan gebruiken helpen mij meer grip te krijgen op migraine! Hoe ze dit hebben opgezet laat ik even over aan Marc en Bob van Teva.

Podcast 3: Het begin (marktonderzoek)

De basis is marktonderzoek. Vanuit hier wordt een strategie opgebouwd. Marc en Bob vertellen hier alles over. Werkt de button niet? Kopieer dan de volgende link en plak die in de URL balk van je browser: https://vimeo.com/648493078/f92862abbe

Podcast 3: Het begin (marktonderzoek)

De basis is marktonderzoek. Vanuit hier wordt een strategie opgebouwd. Marc en Bob vertellen hier alles over. Werkt de button niet? Kopieer dan de volgende link en plak die in de URL balk van je browser: https://vimeo.com/648493078/f92862abbe

Luister podcast Podcast 3: Het begin (marktonderzoek)

Van marktonderzoek naar praktijk

In een vroeg stadium hebben we marktonderzoek gedaan onder voorschrijvers en patiënten. Hieruit kwamen grofweg twee aspecten: 1. AJOVY is een fantastisch middel 2. Een behoefte vanuit de neuroloog, verpleegkundige en de patiënt om de migrainezorg te verbeteren. Vanuit Teva hebben wij ons met name gefocust op de uitkomt van punt 2. Dit heeft geresulteerd in de opzet van Care4migraine. Een programma dat bestaat uit 5 onderdelen die de patiënt en de behandelaar ontlast en grip geven.

Bekijk de infographic in PDF Van marktonderzoek naar praktijk

De patiënt

Je kunt je niet voorstellen hoe een migrainepatiënt zich heeft gevoeld de afgelopen jaren. Er zijn weinig behandelopties zonder bijwerkingen of een geringe effectiviteit. Daarbij komt ook nog eens dat er weinig awareness is voor migraine en de hersenziekte vaak weggezet wordt als ‘een hoofdpijn’ door de directe omgeving. Als je dit hoort heeft dat echt impact op je. We mogen echt trost zijn als Teva dat wij met ons middel, maar zeker ook met de onderdelen van Care4migraine patiënten kunnen helpen hun leven weer terug te krijgen. Ze van informatie en de tools te voorzien om ze meer grip te geven op een slopende ziekte.

Vergeten we de voorschrijver?

Uiteraard vergeten we hen niet. We zorgen ten alle tijden dat de voorschrijver goed op de hoogte is wat er speelt rondom AJOVY. Het verschil is alleen dat wij het niet pushen. We doen het graag anders door ons te richten op de zorg en de patiënt. Dit betekent dat we graag het gesprek aangaan. Dat we samen met de voorschrijver kijken hoe we de zorg kunnen verbeteren en dat we content maken of tools ontwikkelen die hen verder helpt. We geven je graag hieronder wat voorbeelden.

Co-creatie met neurologen en verpleegkundigen

Door naast de neuroloog of verpleegkundige te gaan zitten en het gesprek aan te gaan, bereik je samen meer!
Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

Zo Marc en Bob dat is een mond vol… Laten we het eens concreet maken door migrainePATIENTSUPPORT uit te lichten. Dit helpt mij namelijk enorm om maandelijks de therapie vol te houden.

Zie stap 4 – migrainePATIENTSUPPORT