Vorige week werd ik door een heel aardige dame gebeld. Wanneer ze langs kon komen voor een injectie-instructie van AJOVY. Ik zei natuurlijk: doe maar zo snel mogelijk! De volgende dag ontving ik al een pakket met informatie over AJOVY, allemaal mooie folders met uitleg over migraine en over hoe AJOVY werkt. Via Instagram had ik al over de migraineAPP gelezen en de app gedownload om mijn migraineaanvallen en medicatie bij te houden. De verpleegkundige was super aardig. Eindelijk eens iemand die echt de tijd voor me heeft en luistert! De huisarts en de neuroloog hebben altijd zo weinig tijd, deze verpleegkundige was een uur bij mij thuis. Ik zag best wel op tegen het zelf injecteren, wie steekt er nou graag een naald in zijn eigen lijf? Maar het viel me erg mee. Ze heeft me er goed doorheen gecoacht.

Podcast 4: migrainePATIENTSUPPORT

Jolieke, Jeanet en Jilske (Care4migraine verpleegkundige) komen aan het woord over wat onze service voor de patiënt betekent. Werkt de button niet? Kopieer dan de volgende link en plak die in de URL balk van je browser: https://vimeo.com/648493167/a10b1a6670

Podcast 4: migrainePATIENTSUPPORT

Jolieke, Jeanet en Jilske (Care4migraine verpleegkundige) komen aan het woord over wat onze service voor de patiënt betekent. Werkt de button niet? Kopieer dan de volgende link en plak die in de URL balk van je browser: https://vimeo.com/648493167/a10b1a6670

Luister podcast Podcast 4: migrainePATIENTSUPPORT

Waar bestaat het migrainePATIENTSUPPORT uit?

In totaal heeft het team minimaal 4 contactmomenten met de patiënt. Dat is dus 1 persoonlijk huisbezoek en minimaal 3 telefonische gesprekken. Het laatste contact is 3 maanden na het starten met AJOVY. Naast de verpleegkundige service bieden we informatie over migraine en tips over leven met migraine op onze website care4migraine.nl en op de migraineAPP. Verder sturen we voor de eerste injectie-instructie een pakket met informatiefolders en een oefenkit om met een demo spuit en een kussentje alvast te oefenen op het injecteren.

care4migraine.nl Waar bestaat het migrainePATIENTSUPPORT uit?
9 repportcijfer verpieegkundige. 9 van de 10 patiënten wil een vaste verpleegkundige. 8 van de 10 patiënten baat bij AJOVY. AJOVY heeft een positieve invloed op hun migraine. Dus na het nemen van AJOVY zijn zij minder vaak ziek geweest en voeiden zij zich minder beperkt.

Wat vinden patiënten van het programma?

Een maand nadat de patiënt onder begeleiding van de verpleegkundige zijn of haar eerste injectie heeft gezet sturen we een online enquête uit. Hierin vragen we hoe tevreden de patiënt over onze service is. De verpleegkundigen krijgen een gemiddeld rapportcijfer van een 9! De tijdsduur van het bezoek, dat is dus een uur, krijgt ruim een 9!

Een van de verpleegkundigen kreeg laatst een WhatsApp met het bericht: ‘ik heb al 151 dagen geen migraine meer!’

Video van Care4migraine verpleegkundige Jilske Dwars

video afspelen Video van Care4migraine verpleegkundige Jilske Dwars

Hier een kleine greep uit de informatie die we de neuroloog en patiënt geven

pdf icon.pngDit is Care4migraine

pdf icon.pngMigraine & AJOVY

pdf icon.png

Roadmap

pdf icon.pngTips & tricks op care4migraine.nl


Samen beslissen – Voorschrijvers en de patiënt beslissen steeds vaker samen welk behandelplan ze gaan volgen. Hoe kunnen we daarbij helpen?

Zie stap 5 – Self management