Geschiedenis

De geschiedenis van Teva in Nederland is terug te leiden tot twee ondernemende Haarlemmers: Arnold de Vita en Cees Teves. Zij beginnen in 1946 een farmaceutisch bedrijf onder de naam ‘Pharmachemie’. Eerst leggen zij zich toe op de import en verkoop van geneesmiddelen. Vanaf 1954 gaan ze deze ook zelf produceren, van tabletten tot antikanker medicijnen.

Ons bedrijf krijgt een nieuwe impuls na de verkoop aan farmaceutische groothandel OPG (tegenwoordig Mediq). In de Waarderpolder in Haarlem wordt de huidige fabriek gebouwd, op dat moment een van de modernste ter wereld. Vanaf de opening in september 1990 kan Pharmachemie hier op uiterst hoogwaardige wijze veel grotere aantallen geneesmiddelen produceren.

In 1998 komt Pharmachemie in handen van Teva en maakt het een snelle groei door. Op verkoopgebied profiteren wij van de toegang tot de vele producten uit de fabrieken van deze wereldspeler. Het maakt ons tot de grootste leverancier van medicijnen in Nederland. Op productiegebied gaan wij ons verder specialiseren in twee deelmarkten: geneesmiddelen voor de behandeling van kanker en van chronische longaandoeningen.

Tot op de dag van vandaag blijft Teva volop investeren in mensen en machines, waardoor wij continu groeien en een leidende rol blijven vervullen, in Nederland en de rest van de wereld.

Teva Pharmaceuticals: Past, Present & Future