Meestgestelde vragen

hands-report1026X430.jpg

Hoe gebruik ik mijn Redihaler?

Schakelaar
Lees en bekijk de instructies

Hoe maak ik mijn Redihaler schoon?

Schakelaar
Lees de instructies.

Ik hoor geen klik of puf tijdens het inhaleren, krijg ik wel wat binnen?

Schakelaar

Er is inderdaad geen harde klik hoorbaar, maar als u goed luistert , hoort u mogelijk wel een heel zacht klikje/pufje op het moment dat u inhaleert en de dosis vrijkomt. Indien u de Redihaler gebruikt zoals staat beschreven in de gebruiksinstructie, kun u erop vertrouwen dat de medicatie goed wordt afgegeven aan de longen.

Hoe weet ik dat mijn Redihaler leeg is?

Schakelaar

Als de Redihaler leeg is, hoort u geen drijfgas meer vrijkomen. Ook kunt u dit zien door even tegen een spiegel of raam te sprayen. Bij witte aanslag op de spiegel is de Redihaler nog niet leeg, is de aanslag transparant dan wel.
Handig hulpmiddel voor het tellen van het aantal geïnhaleerde pufjes en het herinneren aan het moment waarop u een nieuw recept moet vragen aan uw arts, zijn de Redihaler turfkaarten. Wilt u hier gebruik van maken, dan kun u inloggen en vervolgens naar "Service" gaan.

Waar kan ik mijn Redihaler het beste bewaren?

Schakelaar

U kunt de Redihaler het beste op een droge plaats bij kamertemperatuur en buiten bereik en zicht van kinderen bewaren.

Toen ik de beschermkap om het mondstuk wegklapte, kwam er automatisch een pufje vrij, hoe kan dit?

Schakelaar

Mogelijk is de Redihaler al eens eerder uit elkaar geweest en niet op de juiste wijze weer in elkaar gezet. Let erop dat bij het in elkaar zetten van de Redihaler de beschermkap gesloten is wanneer u de boven en onderkant van de Redihaler op elkaar draait. Pas zodra deze twee delen goed aan elkaar bevestigd zijn, plaatst u als laatste de beschermkap weer om het mondstuk.

Kan ik de buitenkant van de Redihaler bewaren en alleen een nieuw spuitbusje met geneesmiddel op recept bij de arts vragen?

Schakelaar

Dit is niet mogelijk. U zult altijd een volledig nieuwe Redihaler krijgen inclusief het spuitbusje met geneesmiddel.

Kan ik ook andere spuitbusjes van inhalatie geneesmiddelen in de Redihaler gebruiken?

Schakelaar

Nee, dit mag niet. Andere spuitbusjes zijn immers niet ontwikkeld voor de Redihaler en de kans bestaat dat u hierdoor geen geneesmiddel binnenkrijgt tijdens inhaleren.

Wordt de Redihaler vergoed?

Schakelaar

Ja, de Redihaler wordt volledig vergoed door ziektekostenverzekeraars in Nederland.