Methotrexaat Teva

Veel mensen met reuma of psoriasis gebruiken het medicijn methotrexaat. Belangrijk is dat het medicijn op de juiste manier wordt toegediend. De toediening kan met een voorgevulde spuit of een voorgevulde pen (ook wel auto-injector genoemd). Deze website geeft informatie over hoe Methotrexaat Teva het beste toegediend kan worden.

Voor meer informatie over Methotrexaat Teva en de instructie over het gebruik van de voorgevulde spuit en de voorgevulde Pen kunt u inloggen (deze website geeft geen informatie over methotrexaat in tabletvorm).
Voer het RVG-nummer in voor toegang tot dit gedeelte van de website. Het RVG-nummer staat op de achterzijde van de verpakking van uw geneesmiddel.

Inloggen gebruikers Methotrexaat
Teva Pen

Vul het RVG-nummer in. U vindt het nummer op de verpakking.

Inloggen gebruikers Methotrexaat wegwerpspuit

Vul het RVG-nummer in. U vindt het nummer op de verpakking.

Inloggen zorgverleners

Log in met uw BIG-nummer en uw geboortedatum.

Download de SmPC Teva Pen

Download de SmPC Teva Wegwerpspuit


Wat is Methotrexaat?

Schakel uit-/samenvouwen

Methotrexaat Teva is een medicijn dat wordt ingezet als ontstekingsremmer en onderdrukt het afweersysteem. Het vermindert ongewenste reacties van het afweersysteem. Methotrexaat Teva is verkrijgbaar in een voorgevulde spuit of een voorgevulde pen.

Methotrexaat Teva wordt ingezet bij reumatoïde-artritis, juveniele artritis en psoriasis.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan botten en gewrichten. Bij reumatoïde-artritis keert het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam, waardoor ontstekingen in gewrichten ontstaan. Reumatoïde-artritis is een auto-immuunziekte. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Reumafonds.

Wat is Psoriasis?

Schakel uit-/samenvouwen

Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening. Het is een auto-immuunziekten, hierbij keert het natuurlijk afweermechanisme zich tegen het eigen lichaam. Bij psoriaris raakt de huid ontstoken en ontstaan er verdikkingen en schilfers. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Psoriasisvereniging.