Veelgestelde vragen

Hoe gebruikt u de DuoResp Spiromax®?

Schakel Uitvouwen / Samenvouwen

Bekijk de instructiefilm.

Hoe maakt u de DuoResp Spiromax® schoon?

Schakel Uitvouwen / Samenvouwen

Houd uw Spiromax® droog en schoon. U kunt het mondstuk van uw Spiromax® afvegen na gebruik met een droge doek of tissue. Geen water gebruiken.

Wanneer begin ik met een nieuwe inhalator?

Schakel Uitvouwen / Samenvouwen

De teller geeft aan hoeveel doses (inhalaties) er nog in uw inhalator zitten en begint met 120 of 60 inhalaties wanneer deze vol is. De teller achterop de inhalator geeft het aantal resterende inhalaties aan in even nummers.

Voor de resterende inhalaties vanaf 20 tot 2 worden de nummers weergegeven in het rood op een witte achtergrond. Wanneer de nummers in het venster rood worden, moet u contact opnemen met uw arts om een nieuwe inhalator te krijgen.

Goed om te weten: Als u per ongeluk de beschermkap opent en sluit zonder te inhaleren hoeft u zich geen zorgen te maken. Er wordt slechts één dosis tegelijk afgemeten voor elke inhalatie, ongeacht hoe vaak de beschermkap wordt geopend.

Het is echter beter om de beschermkap niet te openen en te sluiten zonder een dosis te inhaleren, omdat de teller elke keer als u de beschermkap sluit aftelt, zelfs als de dosis niet geïnhaleerd is. Hierdoor worden een aantal doseringen onnodig niet gebruikt (verspilling).

Hoe bewaart u de DuoResp Spiromax®?

Schakel Uitvouwen / Samenvouwen

U bewaart de DuoResp Spiromax® op een droge plaats bij kamertemperatuur. Bewaar niet in ruimtes warmer dan 25° C.

Hoe lang kan ik de DuoResp Spiromax® gebruiken?

Schakel Uitvouwen / Samenvouwen

Exp 2025-01 betekent dat uw DuoResp Spiromax® houdbaar is tot en met januari 2025. Breng medicijnen waarvan de vervaldatum is verlopen altijd naar de apotheek terug en zorg meteen voor een nieuwe verpakking. Als de DuoResp Spiromax® uit de folieverpakking is gehaald, is deze nog 6 maanden houdbaar. U kunt de datum waarop u hem uit de verpakking heeft gehaald noteren op het etiket van de Spiromax.

Waarom is goede inhalatietechniek belangrijk?

Schakel Uitvouwen / Samenvouwen

Alleen als u goed inhaleert, komt er voldoende van het medicijn uit de inhalator in uw longen. Hierdoor houdt u uw astma of COPD beter onder controle.