Meestgestelde vragen

family-reading-a-magazine.jpg

Zijn er bijwerkingen?

Toggle/Uitbreiden samenvouwen

Omdat het middel direct in de luchtwegen wordt geïnhaleerd, zijn er weinig bijwerkingen. Een enkele keer kan toch bijvoorbeeld gespannenheid, trillen of duizeligheid voorkomen. Sommige mensen zijn na inhalatie soms wat kortademig of moeten hoesten. Voor een volledige lijst van de bijwerkingen kunt u de bijsluiter raadplegen. Als u hier veel last van ondervindt, of als u andere klachten hebt, kunt u dit het beste met uw arts bespreken.

Hoe weet u dat de Redihaler leeg is?

Schakelaar

Als de Salbutamol Redihaler leeg is, hoort u geen drijfgas meer vrijkomen. Ook kunt u even tegen een spiegel of raam sprayen. Bij witte aanslag op de spiegel is de Salbutamol Redihaler nog niet leeg, is de aanslag transparant dan wel.
Het is handig op een kalender aan te tekenen wanneer u bent begonnen met Salbutamol Redihaler, zodat u weet wanneer u ongeveer aan een nieuwe toe bent. Ook kunt u gebruik maken van de turfkaart, ga daarvoor naar service. Op deze manier kunt u tijdig een nieuw recept aan uw arts vragen.

Hoe kunt u Salbutamol Redihaler bewaren?

Schakelaar

U kunt Salbutamol Redihaler het beste op een droge plaats, bij kamertemperatuur en buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Op de verpakking van de Redihaler en op het etiket van het spuitbusje dat zich binnen in de Redihaler bevindt, staat de uiterste gebruiksdatum vermeld achter het woordje ‘Exp’. Exp 2025-01 betekent dat uw Salbutamol Redihaler houdbaar is tot en met januari 2025. Breng medicijnen waarvan de expiratie- ofwel vervaldatum verlopen is altijd naar de apotheek terug en zorg meteen voor een nieuwe verpakking.

OpemAdemSluit (1).gif

Tips

  • Neem bij een bezoek aan uw arts altijd uw Redihaler mee!
  • Wilt u meer informatie over astma of COPD, dan kunt u contact opnemen met het Longfonds:

    Advieslijn 0900 22 72 596 (€ 0,10 per minuut)
    advieslijn@astmafonds.nl
    www.longfonds.nl