Onze mensen en cultuur staan aan de basis van ons leiderschap, wij zijn daarbij trouw gebleven aan ons bescheiden begin. Sinds de oprichting van Teva in 1901 in Jeruzalem, wordt ons leiderschap gekenmerkt door vasthoudendheid, ondernemersgeest en een streven om het leven van mensen te verbeteren.

Het huidige Teva begon als klein bedrijf in Jeruzalem in 1901. Het was vernoemd naar de apothekers die het hadden opgericht: Salomon, Levin en Elstein Ltd. Het verspreidde ge├»mporteerde medicijnen door het hele land met behulp van muilezels en kamelenkaravanen. 

In de jaren erna groeide het bedrijf snel door de toenemende vraag naar lokaal geproduceerde geneesmiddelen. In 1976 veranderde de naam van het bedrijf in Teva (het Hebreeuwse woord voor natuur) Pharmaceutical Industries Ltd.

De geschiedenis van Teva in Nederland is terug te voeren op twee ondernemende Haarlemmers: Arnold de Vita en Cees Teves. Ze begonnen in 1946 een farmaceutisch bedrijf onder de naam Pharmachemie. Eerst legden ze zich toe op de import en verkoop van geneesmiddelen. Vanaf 1954 gingen ze deze ook zelf produceren, van tabletten tot anti-kankermedicijnen.

Het bedrijf in Haarlem kreeg een nieuwe impuls na de verkoop aan de farmaceutische groothandel OPG. In de Waarderpolder in Haarlem werd de huidige fabriek gebouwd, op dat moment een van de modernste ter wereld. Vanaf de opening in september 1990 kon Pharmachemie hier op uiterst hoogwaardige wijze veel grotere hoeveelheden geneesmiddelen produceren.

In 1998 kwam Pharmachemie in handen van Teva en maakte het een snelle groei door, geholpen door de vele producten uit de fabrieken van deze wereldspeler. Het maakte ons tot de grootste leverancier van medicijnen in Nederland. We gingen ons verder specialiseren in de productie van geneesmiddelen tegen kanker en chronische longaandoeningen.

Tot op de dag van vandaag blijft Teva volop investeren in mensen en machines, waardoor wij continu groeien en een leidende rol blijven vervullen, in Nederland en de rest van de wereld. 

Teva is wereldwijd sterk gegroeid door vele succesvolle overnames, die onze expertise in innovatieve en generieke geneesmiddelen hebben vergroot, en nieuwe therapeutische gebieden en markten hebben toegevoegd. Daarmee is Teva nu een van de grootste farmaceutische bedrijven ter werelden een van de grootste producenten van generieke en merkgeneesmiddelen.

De geschiedenis van Teva wereldwijd >