Bedrijfsprofiel

Gericht op jouw behoeften.

Teva's eenvoudige en eenduidige aanpak biedt patiënten meer flexibele en beter betaalbare oplossingen.

Onze missie is om een wereldleider te zijn op het gebied van generieke geneesmiddelen en biofarmaceutica en het leven van patiënten over de hele wereld te verbeteren. Al meer dan een eeuw gebruiken zorgverleners, patiënten en mantelzorgers de medicijnen van Teva.

Teva bespaart patiënten en zorgsystemen elk jaar miljarden dollars door toegankelijke generieke alternatieven voor merkgeneesmiddelen aan te bieden.01 Op dit moment is 1 op de 9 generieke recepten in de VS02, 1 op de 6 generieke verpakkingen in Groot Brittannië en 1 op de 8 recepten in Duitsland04 een Teva-product. Ook in Nederland is 1 op de 6 geneesmiddelenverpakkingen die de apotheek verlaat een product van Teva. 

Wij streven ernaar om innovatieve specialité behandelingen te ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben we behandelingen geïntroduceerd die voorzien in een behoefte bij migraine en Astma/COPD.

Samen met ons uitgebreide productaanbod is het de omvang van onze activiteiten die Teva tot een wereldleider maakt. We leveren meer dan 1.800 verschillende producten aan patiënten in meer dan 60 landen.05 Ons assortiment is een van de grootste van alle farmaceutische bedrijven ter wereld. Elke dag nemen bijna 200 miljoen mensen over de hele wereld een Teva-medicijn 06 en voor meer dan 1 miljoen recepten in de VS wordt dagelijks een Teva-product geleverd.02

Om onze patiënten in Los Angeles of Lima, Montevideo of Moskou te bereiken, is de wereldwijde supply chain van Teva een van de grootste en meest complexe van alle farmaceutische bedrijven. Ons netwerk van 43.000 werknemers en 70 wereldwijde productielocaties werkt 24 uur per dag.05 Elk uur is er een vliegtuig in de lucht, een schip op zee of een vrachtwagen op de weg die Teva-medicijnen levert aan apotheken en ziekenhuizen. Onze ambitie is dat onze patiënten het juiste medicijn krijgen waar en wanneer ze het nodig hebben.

Onze mensen en cultuur staan aan de basis van ons leiderschap, wij zijn daarbij trouw gebleven aan ons bescheiden begin. Sinds de oprichting van Teva in 1901 in Jeruzalem, wordt ons leiderschap gekenmerkt door vasthoudendheid, ondernemersgeest en een streven om het leven van mensen te verbeteren. We zijn blij dat we de gezondheid van generaties Teva-patiënten nog jaren kunnen blijven verbeteren.


Referentie

 1. Back to contents.

  MGA Economic Impact Study dated June 2017

 2. Back to contents.

  Based on IQVIA NPA - Generic TRx by Corp – MAT March 2019

 3. Back to contents.

  Data on File: UKMED180180 vCertification 1.2 DOF 148a 1 in 6 prescription packs

 4. Back to contents.

  Generic Association Pro Generika, based on 2018 IGES calculation (INSIGHT Health)

 5. Back to contents.

  Data source for number of products: Teva Global Operations

 6. Back to contents.

  Internal analyses conducted by Global Insights, Access & Technologies estimating number of Teva consumers. dated Aug 2016 and Apr 2019