Denk mee aan het IBDEE 2021

Met jouw idee de IBD-zorg verbeteren? Deel het met je verpleegkundige of arts!

Dit is alweer het vierde jaar waarin alle MDL-afdelingen van Nederland een idee kunnen insturen om de IBD-zorg in hun ziekenhuis te verbeteren. Benieuwd naar de winnende ideën van de afgelopen drie jaar? Je vindt ze hieronder. Misschien haal je hier inspiratie uit en help jij daarmee de MDL-afdeling in jouw ziekenhuis aan het winnende idee van dit jaar!

2018

Het MDL-team van het Meander MC kreeg de prijs voor de cursus “PPEP4ALL”, waarin de focus ligt op het verbeteren van kwaliteit van leven bij IBD-patiënten. De cursus is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte en hun partner en/of mantelzorger. Christa vertelt je in de video meer over dit winnende IBDEE van 2018.


2019

Het MDL-team van Gelre ziekenhuizen ontvangt de prijs voor hun project ‘de reizende IBD-patiënt’. In samenwerking met de GGD gaat het team de informatie rondom het reizen en vaccinaties voor IBD-patiënten optimaliseren en digitaal beschikbaar maken. Pleun en Jose vertellen je er in de video meer over. 


2020

Het MDL-team van Radboud UMC wint met hun project ‘zorg voor arbeid - alle IBD-patiënten duurzaam aan het werk. Doel van dit project is de kansen voor IBD-patiënten op het verkrijgen en behoud van werk als bron van financiële onafhankelijkheid, zingeving, maatschappelijke integratie en daarmee van welzijn en gezondheid te verbeteren. Frank en Monique namen de prijs in ontvangst!


Heb je een idee opgedaan waarmee je de IBD-zorg in ziekenhuizen voor patiënten kunt verbeteren? Laat het je verpleegkundige of arts weten.