Doe mee aan het IBDEE 2023

IBDEE logo 2023 groot.png

Met jouw idee de IBD-zorg verbeteren?

Dit is alweer het vierde jaar waarin jouw MDL-afdeling een idee kan insturen om de IBD-zorg in je eigen ziekenhuis te verbeteren. De afgelopen drie jaar hebben verschillende ideeën de prijs gewonnen. Ben je benieuwd naar deze ideeën? Je vind ze hieronder. Haal hier je inspiratie uit en help daarmee jouw MDL-afdeling aan het winnende idee van dit jaar!

2023

Het winnende IBDEE 2023 is de groepscursus ‘IBD de Baas’. De cursus is bedoeld om mensen met IBD te helpen omgaan met hun ziekte. De cursus wordt gegeven door een psycholoog en een verpleegkundig specialist IBD en bestaat uit 6-8 bijeenkomsten van 2 uur, plus een partner/naastenbijeenkomst. De cursus is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en behandelt verschillende onderwerpen, zoals zelfmanagement, coping, stress, vermoeidheid, lichaamsgerichte interventies en biedt praktische tips. Deelname is gratis en vrijwillig en bedoeld voor patiënten ouder dan 18 jaar met een ziekteduur tussen 0-5 jaar.

 

2020

Het MDL-team van Radboud UMC wint met hun project ‘zorg voor arbeid - alle IBD-patiënten duurzaam aan het werk. Doel van dit project is de kansen voor IBD-patiënten op het verkrijgen en behoud van werk als bron van financiële onafhankelijkheid, zingeving, maatschappelijke integratie en daarmee van welzijn en gezondheid te verbeteren. Frank en Monique namen de prijs in ontvangst!

 

2019

Het MDL-team van Gelre ziekenhuizen ontvangt de prijs voor hun project ‘de reizende IBD-patiënt’. In samenwerking met de GGD gaat het team de informatie rondom het reizen en vaccinaties voor IBD-patiënten optimaliseren en digitaal beschikbaar maken. Pleun en Jose vertellen je er in de video meer over.

 

2018

Het MDL-team van het Meander MC kreeg de prijs voor de cursus “PPEP4ALL”, waarin de focus ligt op het verbeteren van kwaliteit van leven bij IBD-patiënten. De cursus is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte en hun partner en/of mantelzorger. Christa vertelt je in de video meer over dit winnende IBDEE van 2018.

Heb je een idee opgedaan waarmee je de IBD-zorg in ziekenhuizen patiënten kunt verbeteren? Stuur jouw idee dan snel in via het formulier op www.teva.nl/ibdee2023

Ja, ik doe mee!