Gezondheidszorg helpen om het werk te hervatten

Als een belangrijke speler in de gezondheidszorg voelen we een sterke verantwoordelijkheid jegens patiënten. Onze missie is simpel: het leven van patiënten over de hele wereld verbeteren. Wij zijn van mening dat iedereen toegang moet hebben tot hoogwaardige geneesmiddelen, of het nu gaat om het beheersen van ziekten, het bestrijden van infecties of het simpelweg verbeteren van de algehele gezondheid. In de huidige mondiale context moeten we al het mogelijke doen om de productie van hoogwaardige medicijnen op peil te houden, waar meer dan 200 miljoen patiënten wereldwijd dagelijks op vertrouwen.

Het viel ons op dat bepaalde patiënten - vooral die met chronische aandoeningen - niet meer naar hun arts gingen. De gevolgen hiervan kunnen negatief zijn wanneer patiënten de zorg uitstellen, wat soms tot een verslechtering van hun toestand leidt.

Het is begrijpelijk dat in het licht van de COVID19-crisis artsen, verpleegkundigen, ziekenhuizen en de meeste andere zorgverleners alles waar ze aan werkten moesten laten vallen en naar de frontlinie moesten rennen, waar een toestroom van COVID19-patiënten wachtte om te worden behandeld. Aan de andere kant deden mensen in Nederland en de rest van de wereld wat er van hen werd gevraagd en bleven ze thuis om levens te redden.

We zijn erg dankbaar, zowel voor de zorgverleners die tijd hebben besteed aan het proberen te begrijpen van een nieuw virus en wat de effecten ervan zijn, als voor degenen die hun reguliere zorg hebben uitgesteld. Maar nu is het tijd om ze aan te moedigen om hun arts opnieuw te bezoeken.

Gezond zijn is meer dan COVID-vrij zijn

Een pandemie doormaken is iets wat niemand van ons eerder heeft meegemaakt. Het is dan gemakkelijk om de normale dingen te vergeten die we moeten doen om voor onze gezondheid te zorgen, zoals gezond eten, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap. En toch moeten deze dingen bovenaan onze prioriteitenlijst blijven staan, zodat we gezond blijven en ons immuunsysteem volledig operationeel is.

Voor patiënten met chronische aandoeningen is het begrijpelijk dat ze bang waren om hun arts te bezoeken of naar het ziekenhuis te gaan voor behandeling, niet in het minst omdat ze een hoger risico lopen dan anderen. Maar nu is het tijd om bezoeken en cruciale behandelingen te hervatten die helpen hun toestand te stabiliseren of hun levenskwaliteit te verbeteren.

Daarom lanceren we 'gezond zijn is meer dan COVID-vrij zijn', een initiatief dat is ontworpen om patiënten aan te moedigen hun arts nog een keer te bezoeken. We moedigen hen aan om dit op een verantwoorde manier te doen, en om een ​​open dialoog tussen beide partijen te voeren om het best mogelijke resultaat te vinden.

We begrijpen dat artsen het nog steeds erg druk hebben en dat het belangrijk is om de verspreiding van COVID19 tot een minimum te beperken, daarom richten we ons alleen op patiënten met chronische ziekten.