Teva Haarlem publiceert MVO rapport

Dit jaar presenteren wij het eerste duurzaamheidsverslag van Teva Haarlem. Dit rapport is een weergave van de initiatieven die wij in de afgelopen jaren hebben genomen om onze bijdrage te leveren aan de doelstellingen van Teva en de nationale doelstellingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Voor ons betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), of Environment, Social & Governance (ESG), dat we ons inspannen om de gezondheid van de patiënten die op ons vertrouwen te verbeteren en dat we op een verantwoorde manier willen bijdragen aan een schoon, gezond en veilig milieu.

In ons eerste rapport lees je hoe wij een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Een paar voorbeelden:

84% van de geneesmiddelen die we in Nederland verkopen is afkomstig uit Europese fabrieken van Teva. Hierdoor zijn wij minder afhankelijk van leveranciers in andere delen van de wereld.

Bij ruim 400 apotheken staat de Teva Retourbox. Dit is onze bijdrage aan de inzameling en verwerking van gebruikte geneesmiddelverpakkingen.

Op het dak van ons magazijn zijn 376 zonnepanelen geplaatst. Deze zijn goed voor een jaarlijkse opbrengst van 104.000 KWh

In de toekomst zullen we onze inspanningen op dit gebied voortzetten voor patiënten, onze medewerkers en vele andere belanghebbenden. We streven ernaar om de OESO richtlijnen zo volledig mogelijk na te leven. Tegelijkertijd blijven we integer handelen, de kwaliteit van onze medicijnen waarborgen en patiënten centraal stellen bij alles wat we doen.

Lees het Teva Haarlem Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen rapport 2020

COB-NL-NP-00019