Unieke patiëntenservice helpt juist gebruik van medicatie

Teva introduceert een nieuwe service voor meervoudig chronische patiënten, mantelzorgers en professionele zorgverleners. Deze service, Mijn Geneesmiddel in Beeld, kan hen helpen om een beter overzicht te krijgen van alle medicijnen die een patiënt gebruikt. Een voor iedereen te begrijpen innamekaart: eenvoudig geprint op papier of in een email. Hiermee voegt Teva een nieuwe service toe aan haar dienstverlening aan apotheken.

Niet alle patiënten die veel (verschillende) geneesmiddelen gebruiken zijn in staat om goed het volledige overzicht te kunnen houden over het juiste gebruik van alle medicatie, ondanks de informatie en steun die de apotheek al biedt op dit vlak.

In de ogen van Teva miste een belangrijke schakel: Mijn Geneesmiddel in Beeld geeft in één oogopslag het volledige overzicht van de receptgeneesmiddelen voor een patiënt: een afbeelding in kleur van de verpakking van elk Teva geneesmiddel en een afbeelding in kleur van de tablet of capsule van Teva. Daarbij ziet men per geneesmiddel direct de etikettekst, het persoonlijke inname- en doseerschema, waarvoor het geneesmiddel bedoeld is, evenals instructies of waarschuwingen per geneesmiddel. Met de begrijpelijke pictogrammen in één overzicht kunnen patiënten en de mensen in hun omgeving helpen bij het juiste gebruik van alle medicatie. Apotheker Mathijn Brummelhuis, betrokken bij de ontwikkeling en deelnemer van de pilot zegt daarover: “Het was mooi om te zien hoe enthousiast onze klanten reageerden op de duidelijke innamekaart. Ook medewerkers van de thuiszorg zagen gelijk de meerwaarde van dit nieuwe overzichtelijke overzicht.”

De apotheker/apotheek houdt het initiatief bij deze ondersteuning; Teva maakt deze  slechts technisch mogelijk.

Het is voor alle apotheken met een CGM-APOTHEEK informatiesysteem (voorheen MIRA genaamd) mogelijk om Mijn Geneesmiddel in Beeld kosteloos te installeren en aan patiënten en verzorgers aan te bieden.

Teva verwacht dat Mijn Geneesmiddel in Beeld op termijn ook beschikbaar zal zijn voor andere apotheekinformatiesystemen. Mijn Geneesmiddel in Beeld maakt gebruik van een beveiligde verwerking door een trusted third party. Hierdoor worden persoonsgegevens nooit buiten de apotheek bewaard en is de privacy van patiënten gewaarborgd.

Op www.mijngib.nl wordt binnenkort zichtbaar welke apotheken nu al gebruik maken van Mijn Geneesmiddel in Beeld. Bekijk op de website ook de uitleg in beelden van Mijn Geneesmiddel in Beeld.