Barbara Moore

Barbara Moore

Barbara is te vroeg geboren, woonde in een industriestad, heeft een voorgeschiedenis van bloedstolsels in haar longen en rookte een pakje per dag. Hierdoor wist ze bijna zeker dat ze COPD zou krijgen. Terugkijkend realiseert ze zich dat ze waarschijnlijk al minstens 10 jaar symptomen van COPD had, voor de officiële diagnose.

  • Aantal jaar met aandoening: 8 Jaren
  • Woonplaats: Ontario, Canada

Na haar diagnose in 2016 rond haar 60e verjaardag, viel haar het gebrek aan ondersteuning voor mensen met COPD op. Ze zag kans om haar eigen platform en ervaringen te gebruiken om anderen zoals zij een stem te geven. Haar blog is kort daarna ontstaan. 

Via haar blog en andere initiatieven werkt Barbara aan het creëren van een netwerk voor chronische zieken. Hiermee wil ze de best mogelijke zorg mogelijk maken door gebruik te maken van de expertise van patiënten. Ze heeft door ondersteuning en revalidatie geleerd dat een positieve instelling het leven met een chronische ziekte gemakkelijker maakt. Ze doet aan mindfulness en mediteert dagelijks om een gevoel van dankbaarheid te krijgen. Barbara is ook medevoorzitter van een lokale steungroep via Ontario Lung. Ze komen één keer per maand bij elkaar.

Barbara is geboren en getogen in Hamilton, Ontario, Canada. Daar woont ze nog steeds met haar echtgenoot met wie ze 42 jaar getrouwd is. Ze heeft drie kinderen en één kleinzoon.

RESP-NL-NP-00036


Verhalen van Barbara

Zeven manieren om ongewenst advies over COPD aan te pakken

door Barbara Moore
Lees meer