John Bottrell

John Bottrell

John Bottrell is ademtherapeut en leeft het grootste deel van zijn leven met astma. Hij werd voor het eerst gediagnosticeerd in 1972 toen hij nog maar twee jaar oud was.

  • Woonplaats: Michigan, Verenigde Staten

Wie is John?

John Bottrell is ademtherapeut en leeft het grootste deel van zijn leven met astma. Hij werd voor het eerst gediagnosticeerd in 1972 toen hij nog maar twee jaar oud was. Tijdens een groot deel van zijn jeugd was zijn astma slecht onder controle.  Dankzij de vooruitgang in astmaonderzoek en geneeskunde heeft hij inmiddels zijn astma goed onder controle weten te krijgen.

John houdt van lesgeven en leren over geschiedenis en is een ambitieus schrijver. In 2007 begon hij een blog om inzichten uit zijn beroep te delen. Ook schrijft hij een andere blog waarin hij de historische context van verschillende ademhalingsaandoeningen verkent. Hij werkt als freelance schrijver voor verschillende online gezondheidsforums over astma en COPD.

John woont in Ludington, Michigan, vlakbij Lake Michigan. In de zomer zie je hem vaak met zijn kinderen op het strand. In de winter zie je hem misschien met zijn kinderen sleeën op de heuvels bij het meer.


verhalen van John

7 Vragen die iedereen met COPD moet stellen na de diagnose

door John Bottrell
Lees meer

Beter ademen door de juiste voeding: 7 eenvoudige tips voor mensen met COPD

door John Bottrell
Lees meer

8 fabels over COPD

door John Bottrell
Lees meer