Kerri Mackay

Kerri Mackay

Kerri MacKay is schrijfster en astmapatiënt met ADHD. Ze is leider van de patiëntengroep van het Canadese Severe Asthma Network (Canadees netwerk voor ernstig astma).

  • Aantal jaar met aandoening: 14 Jaren
  • Woonplaats: Winnipeg, Manitoba, Canada

Over Kerri Mackay

Kerri MacKay is schrijfster en astmapatiënt met ADHD. Ze is leider van de patiëntengroep van het Canadian Severe Asthma Network (Canadees netwerk voor ernstig astma), betrokken bij astma-onderzoek als patiëntonderzoeker bij de longonderzoeksafdeling van de University of Alberta en mentor voor kinderen met astma bij het Canadese astma-buddies-programma. Verder coacht ze het Manitoba Goalball-team bij Manitoba Blind Sports en jonge atleten bij Special Olympics Manitoba. Ze houdt van vliegtuigen, reizen, schrijven, cupcakes, notitieboekjes en T-shirts. Ze blogt op KerriOnThePrairies.com en is te vinden op Twitter.

Korte geschiedenis van de aandoening(en)

“Ik kreeg de diagnose astma toen ik 17 was, in 2008, na een reeks van verkeerde diagnoses. Omdat ik gefrustreerd was over mijn astma en moeite had om de juiste zorg te krijgen, heb ik het tot mijn missie gemaakt om de juiste informatiebronnen voor jongeren met astma te vinden en ze te helpen met het contact leggen met mensen zoals ik. Dankzij mijn “verpeste longen” heb ik veel vrienden gemaakt met wie ik tien jaar later nog steeds contact heb.

In de jaren na mijn astmadiagnose werd ik mentor bij het Asthma Canada’s Asthma Pals online mentorshipprogramma (het Canadese astma-buddies-programma) voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Ik ben ook lid van een adviescommissie voor de regering, het adviesnetwerk voor astmapatiënten en de leiding van de patiënt groep voor ernstig astma. Ook heb ik deelgenomen aan onderzoek als patiëntonderzoeker bij de longonderzoekafdeling van de University of Alberta.

Ik ben onderzocht op en gediagnosticeerd met volwassenen-ADHD toen ik 21 was, in 2013. Na mijn astmadiagnose heb ik geleerd om voor mezelf op te komen en door te vragen. Deze vaardigheden kon ik bij mijn ADHD diagnose ook goed gebruiken, waardoor ik nu beter begrijp hoe mijn hersenen werken. Vijf jaar later omarm en accepteer ik de vele positieve kanten van ADHD.”

RESP-NL-NP-00027


Verhalen van Kerri

Wat hebben darmbacteriën te maken met astma?

door Kerri Mackay
Lees meer

Astmasymptomen die je niet mag negeren

door Kerri Mackay
Lees meer

Kunnen kamerplanten helpen bij astma?

door Kerri Mackay
Lees meer

Met astma op pad: wat neem je mee? Wat zit er in je tas?

door Kerri Mackay
Lees meer