Marc Lawrence

Marc Lawrence

Marc werd fulltime mantelzorger toen zijn vrouw op 49-jarige leeftijd werd getroffen door een verlammende beroerte. Zijn zoektocht naar tips en tricks op internet leverde niet veel op. Hij vond weinig bruikbare informatie voor mannelijke mantelzorgers. Daarom begon hij zijn blog. "Marc Lawrence" is een pseudoniem, zodat hij de privacy van zijn familie kan beschermen. Tegelijkertijd kan hij zo een eerlijke en diepgaande kijk op mantelzorg bieden vanuit een mannelijk perspectief.

  • Aantal jaar met aandoening: 7 Jaren

Geschiedenis als mantelzorger

In februari 2017 kreeg mijn vrouw (die ik "J" noem) een ernstige hersenbloeding diep in haar hersenen. Dit type bloeding heeft doorgaans een zeer lage overlevingskans. Maar J heeft het overleefd dankzij de plek waar ze op dat moment was en de snelle acties van hulpverleners.

Het duurde bijna zes maanden voordat we de volledige omvang van de schade ontdekten. Het goede nieuws was dat haar mentale vermogens grotendeels intact waren gebleven en er geen blijvende verlamming was. Het slechte nieuws was dat er aanzienlijke verstoring was van haar motorische controle en spraakcentra.

Voor haar beroerte was J het toonbeeld van een 'gezond' persoon. Er waren geen enkele waarschuwingssignalen. Onze 9-jarige dochter en ik waren volledig onvoorbereid. Omdat ik tien jaar ouder ben dan J, had ik enige ervaring met de zorg voor mijn ouders toen ze het einde van hun leven naderden. Echter, ik heb meer dan 30 jaar werkervaring bij technologiebedrijven en geen achtergrond in de zorg. Daarom was ik niet voorbereid op de uitdagingen die nu en in de toekomst voor me liggen.

Nu hoop ik iets terug te geven en de mantelzorggemeenschap helpen, zowel mannen als vrouwen. Dit doe ik door mijn ervaringen als mantelzorger met de wereld te delen.


Verhalen van Marc

Op reis als mantelzorger: 7 handige tips

door Marc Lawrence
Lees meer
Vermoeide mannelijke zorgverlener ontspant met zijn hond op de bank

Waarom je goed op jezelf moet passen als mantelzorger

door Marc Lawrence
Lees meer

RESP-NL-NP-00122