Rob Obey

Rob Obey

Rob is een blogger over chronische ziekten, freelance schrijver en fulltime verzorger

  • Aantal jaar met aandoening: 7 Jaren
  • Woonplaats: Liverpool, Verenigd Koninkrijk

Robs blog verkent het leven met hartfalen, chronische nierziekte en fibromyalgie. Veel artikelen richten zich ook op de zorg voor zijn partner, Bridget, die reumatoïde artritis heeft.

Robs werk wordt zowel online als in traditionele gedrukte vorm gepubliceerd. Hij verscheen ook in verschillende radioshows!

In zijn bekroonde blog schrijft Rob met humor, emotie en eerlijkheid. Het leesplezier van het publiek vormt de basis van zijn schrijven.

Robs geschiedenis met de aandoeningen

Rob zegt:

“Op mijn 50e was ik fit en gezond. Ik liep lange afstanden en duwde Bridget door het hele VK in haar rolstoel. Mijn vrije tijd wijdde ik aan het bevorderen van toegankelijkheid voor gehandicapten voor reizen die zijn georganiseerd door de reisbranche.

Een jaar later kreeg ik een hartaanval. Na verloop van tijd werd bij mij hartfalen vastgesteld en verloor ik vervolgens een nier aan kanker. Ik had ook constante pijn door fibromyalgie.

Vandaag de dag heb ik nog steeds beperkte mobiliteit. Ik heb meestal pijn en ben kortademig. Ik ben tegenwoordig bijna niet meer in staat een rolstoel te duwen.

Maar alles gaat niet verloren. Ik kan nog steeds denken, schrijven, liefhebben en pleiten voor goede doelen die ertoe doen. Ik kan mijn ervaringen gebruiken om anderen te helpen en nieuwe manieren te vinden om het leven te omarmen.

Ik zie chronische ziekte gewoon als een barrière om te overwinnen en om sterker te worden. Maar het is verre van gemakkelijk en op sommige dagen lijkt het zelfs onmogelijk.

Maar met zorgvuldig voorbereiding, flexibele planning en vastberadenheid weet ik dat ik ook het volgende hoofdstuk van mijn leven aankan.”


Verhalen van Rob

4 manieren om de stress van mantelzorg te verlichten

door Rob Obey
Lees meer

RESP-NL-NP-00103