1. Life Effects
  2. Patiëntenverhalen
  3. Met astma op pad: wat neem je mee? Wat zit er in je tas?

Met astma op pad: wat neem je mee? Wat zit er in je tas?

Getty Images/ domoyega

Vroeger had ik altijd van alles in mijn tas. Zelfs de bibliothecaris van mijn middelbare school verbaasde zich over het aantal dingen dat ik meesleepte.

Tegenwoordig zijn er twee verschillende manieren waarop ik rondreis: minimalistisch of met zo ongeveer de helft van al mijn spullen in mijn rugzak. Maar laten we wel even duidelijk zijn, “minimalistisch” is wel een beetje anders als je astma hebt. En voor mijn vrienden met astma is het ook allemaal een beetje anders.

Dit zit er in mijn tas... en die van hen!

Wat zit er in mijn tas: De minimalistische uitvoering

Voor als ik even de deur uit ga heb ik een geweldige heuptas. Dit is ook mijn favoriete tas voor vliegreizen om mijn instapkaart, paspoort en andere kleine voorwerpen zoals mijn inhalator, oordopjes en snoep bij de hand te houden.

1-Kerri_2.jpg

Voorwerpen voor als ik iets langer wegga: oordopjes, telefoon, inhalator, sleutels, kleine portemonnee met betaalkaarten en wat kleingeld.

Wat zit er in mijn tas

Dit is de reden waarom ik mijn rugzak niet altijd bij me heb. Dit is de tas die ik bij me heb als ik langer op stap ga (vooral als ik heb besloten dat ik buitenshuis ga werken).

2-Kerri.jpg

Afbeelding: oud snoepje, een etui, een liniaal, vervangende oordopjes, plakband, een reservetelefoon (naast mijn normale telefoon!), handschoenen, inhalator en voorzetkamer, chocoladereep, zonnebril, een paperclip, pillendoosje, een braille-etiket, een andere inhalator, pennen, een telefoonkabeltje en oplader, laptop en mijn dagboek.

Ik vroeg een paar van mijn vrienden met astma om foto’s te sturen van de inhoud van hun tas. Veel vrienden waren zo aardig om me een blik te gunnen in hun tassen, en in hun leven.

Wat zit er in de tas van Stephen?

Toen ik Stephen uit San Francisco een berichtje stuurde waarin ik hem vroeg wat er zijn tas zat, antwoordde hij: “Op dit moment heel weinig.”

Dat doet me goed!

4-Stephen.jpg

Afbeelding: sleutels, inhalator, portemonnee, adrenaline-pen voor insectenbeten. 

Wat zit er in de tas van Jess?

Jess is snowboarder en studeert in het zuiden van Californië. Ik snap niet hoe ze daar is terechtgekomen, omdat ze letterlijk leeft voor bergen en sneeuw. Haar hart ligt echt in de bergen van Vancouver in Canada. Jess heeft astma, is een enorme fan van de Vancouver Canucks, en ze is ook slechthorend.

Toen ze haar foto stuurde, wees Jess erop dat ze de vele nek-/gezichtswarmers gebruikt om haar mond en neus te bedekken om de lucht te verwarmen voordat deze naar haar longen gaat als ze op de hellingen aan het snowboarden is.

5-Jess.jpg

Afbeelding: inhalator, schroevendraaier, koptelefoon, snowboardbril (x2), batterijen voor gehoorapparaten, snowboardschoenen, wanten, nog meer wanten, verschillende nekwarmers, een toque (zo noemen wij Canadezen het, een soort muts), snowboardhelm.

Wat zit er in de tas van Dia?

Dia is een ontwikkelaar uit Toronto, Ontario. Ze werkt in de non-profitsector voor een organisatie die programma‘s voor jongeren met een handicap ondersteunt. Ze is ook een blogger (hoewel ze zichzelf nog niet zo wil noemen!) en pleit voor betere ontwerppraktijken in de gezondheidszorg, met betrekking tot astma en andere ziektes.

6-Dia.jpg

Afbeelding: sleutels, handschoenen, notitieblokje, oordopjes, een pen, lippenbalsem, pepermuntjes, twee inhalatoren en zakdoekjes.

Wat zit er in de tas van Bill?

Bill is een gezondheidseconoom uit Nova Scotia, Canada. Hij heeft twee kinderen (één daarvan, een dochter, heeft astma), en hij heeft de Faces of Pharmacare -campagne gemaakt. Net als ik, brengt Bill momenteel veel tijd thuis door, hij werkt vanuit huis.

Bill stuurde me twee foto ‘s.

Zijn opmerking was: Typisch voor dagelijks gebruik en kenmerkend voor op reis... zie je het verschil?”

7-Bill.jpg

8-Bill.jpg

Afbeelding: laptop met oplader, meerdere adapters en kabeltjes voor mobiele telefoons/tablets, tape, powerbank, oortelefoons, paspoort, inentingenboekje, portemonnee, zakdoekjes, pleisters, pillendoosje, meerdere inhalators, oogdruppels, autosleutel, iPad, boek, notitieblok, pennen, kleine kam.

Het verschil? Op de tweede foto zie ik veel meer medicijnen! (En als ik dit allemaal zie in de kenmerkende koerierstas van Bill, voel ik dat mijn schouder pijn gaat doen!)

Wat zit er in de tas van Jessica?

Jessica is dominee in Toronto en heeft al het grootste deel van haar leven last van astma en allergieën. Ze bekommert zich om en redt wilde katten (en andere wilde dieren); schrijver en fervente lezer. Dit zit er in haar tas.

9-Jessica.jpg

Afbeelding: twee pennen, een waterfles, inhalator, adrenaline-pen voor insectenbeten, paraplu, zakdoekjes, een make-uptasje, verschillende lipbalsems en zuigtabletten, zonnebril.

Wat zit er in de tas van John?

John is een ademhalingstherapeut uit Michigan die al zijn hele leven astma heeft. Mogelijk heeft u al andere Life Effects verhalen van hem gelezen. Dit zit er in zijn tas.

10-John_2.jpg

Afbeelding: laptop met lader, oordopjes, medicijnstrips en potjes, twee inhalators, een voorzetkamer, portemonnee, negen ampullen met vernevelvloeistof en voedingssupplementen.

De boodschap:

Hoewel we allemaal verschillende levens leiden (en we onderdelen van deze levens overal met ons meedragen, waar we ook naar toe gaan), is de overeenkomst tussen mij en mijn vrienden die leven met astma: Niemand verlaat het huis zonder zijn/haar medicatie. Leven met astma betekent niet dat je de dingen waar je van houdt niet kunt doen, je moet gewoon wat beter voorbereid zijn!

RESP-NL-NP-00024

Ik vond dit artikel:

Deel deze pagina:


Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in ...

Vrouw met astma reinigt huis terwijl ze zich voorbereidt om te verhuizen.

Verhuizen met astma: 4 waardevolle tips

door Beki Tovey
Lees meer

Krijgen mijn kinderen ook astma?

door Michelle Rivas
Lees meer

Wat hebben darmbacteriën te maken met astma?

door Kerri Mackay
Lees meer